Uncategorized

Open Doors „Nyitott kézműves műhelyek útja”

A projekt azonosító száma:FMP-E/1901/4.1/053 A projekt egyik fő célja egy kézműves turisztikai útvonal létrehozása, annak márkásítása, valamint a létrehozott „termék” turisztikai hasznosítása és népszerűsítése. Az útvonal a projekttérségben tevékenykedő olyan kézműves mestereket köti össze, akiknek műhelyei nyitottak az érdeklődők számára, ők maguk is nyitottak a tanulásra, fejlődésre, valamint tudásuk továbbadására.

Lehetővé teszi a műhely atmoszférájának, az alkotás folyamatának és főként az alkotók a megismerését. A projekt megvalósításával fel kívánjuk hívni a figyelmet a programterületen (Heves és Kassa megye) és vonzáskörzetében élő lakosság, és oda látogatók körében a kézműves értékekre, amelynek a hagyományőrzésen, a hagyományok továbbéltetésén túl turisztikai – így piaci, gazdasági növekedés is betudható. Ez a tematikus út a mesterségek bemutatásával tudja növelni a turisztikai térségben az átlagos tartózkodási időt illetve a vendégéjszaka számot. Nő az alkotók, készítők ismertsége, melynek munkahelymegtartó és munkahelyteremtő szerepe is növelhető. 

Megvalósítani kívánt tevékenységek:

  • tanulmány, ami feltárja a szolgáltatók minőségbiztosítási felkészültségét, majd minőségbiztosítási kézikönyv formájában javaslatot tesz a minőség fejlesztésének lehetőségeire, feladataira, valamint a lehetőséget biztosít a fenntartási időszakban a projektminőség fenntartására.
  • tanulmányút alkotóknak és turisztikai szolgáltatók részére
  • kiállítás,
  • prospektus, kisfilmek, fotók készítés,
  • kézműves fesztiválokon való megjelenés.

A pályázat teljes költségvetése: 40 237,86 EUR (ebből ERFA hozzájárulás 34 202,18 EUR)

Partnerek:

  • Heves Megyei Kézműves Nonprofit Kft.
  • Folklórny súbor ILOSVAI (Ilosvai Néptánc Együttes)

You may also like...

Popular Articles...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük