Uncategorized

Kézműves értékeket és gasztrohagyományokat ünnepelünk Egerben

Április 15-16-án Egerben találkozott a magyar kézművesség és a gasztronómia, mely különleges idegenforgalmi attrakcióként várja a vendégeket.  Az évtizedes hagyományokra épülő országos rendezvénysorozat huszadik állomásaként látogatott újra Egerbe a Kézművesség ezer éve és jövője a Kárpát-medencében program a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében.

A 2023. április 15-16. között zajló kiállítással egybekötött rendezvényre az ország minden megyéjéből érkezett közel 100 kiállító és vásározó, reprezentálva a magyar kézművességet és ünnepelni hívta az idelátogatókat, miközben a Szépasszonyvölgyi Vendégvárók Egyesülete szervezésében a IV. Hungarikum Pikniken megkóstolhatóak voltak a leghíresebb gasztrohungarikumok. 

Összérzékszervi kiállítás és személyes élmény! 

3 hétig tartó nagyszabású kiállításon tükröződik a magyar kézműves alkotók sokoldalúsága, kreativitása, és a szándék, hogy a mai kor elvárásainak megfelelően szabadítsák fel a kézműves művészetben rejlő lehetőségeket. Olyan metszéspont, amely gazdasági, kulturális, és mentális jóllétet támogat. 
A kézművesség végtelen, hiszen az ősi motívumok és technikák az innovatív anyaghasználattal, a modern technikák alkalmazásával újra élnek és teret hódítanak. A kiállítás tematikája olyan neuroesztétikai kutatási eredményekre épül, ami tudományosan igazoltan fellobbantja az agyunkban azokat az központokat, melyek a szépet, az esztétikát és ezzel párhuzamosan a megelégedettséget, örömöt, nyugalmat érzékel. Teszik ezt színekkel, zenével, illatokkal és magukkal az alkotói tárgyakkal. 
A tárlat bemutatja a kézművességben rejlő teljes potenciált, mely mindannyiunk számára személyes élménnyé teszi a kézműves művészetet.

2023. április 15. – május 6. 
KÉZMŰVESSÉG EZER ÉVE ÉS JÖVŐJE A KÁRPÁT-MEDENCÉBEN KIÁLLÍTÁS
MAGYAR KÉZMŰVES REMEK KIÁLLÍTÁS

Helyszín: Kepes György Nemzetközi Művészeti Központ (3300 Eger, Széchenyi István u. 16.)
NYITVATARTÁS: 
Kedd – Szombat: 10:00 – 18:00 
Belépő: 600 Ft.

You may also like...

Popular Articles...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük