Uncategorized

Intézkedések a koronavírus miatt

Mit tegyen?

A koronavírus egyre gyorsabb terjedése miatt, a KAMARAHÁZ fontosnak tartja, hogy óvja az emberek egészségét, miközben biztosítja az irodaház normális működését. Ebből kifolyólag az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlása alapján különféle intézkedéseket, megelőzéseket hajtott végre, melyeket naponta ellenőriz és szükség esetén rövid időn belül módosít. A WHO ajánlása alapján az alábbi alapvető tisztálkodással és az egymás közötti érintkezéssel kapcsolatos szabályok betartásával csökkenthető a fertőzésveszély.

Néhány egyszerű higiénés szabály betartásával jelentősen csökkentheti az esélyét annak, hogy elkapja a fertőzést. Igaz ez nemcsak az új koronavírusra, hanem a szezonális influenzára is, hiszen mindkét betegségnél hasonló a fertőződés útja.

 • gyakori  alapos kézmosás szappannal vagy kézfertőtlenítővel
 • fokozott figyelem az immunrendszere erősítésére. Gyakoriszellőztetés, fogyasszon elegendő vitamin fogyasztása, mozgás rendszeresen a szabadban.
 • tüsszentés és köhögés esetén használjon papírzsebkendőt, és azt azonnal dobja ki a szemetesbe!
 • a megszokott érintkezési, üdvözlési formák, például a kézfogás, a puszi, a baráti ölelés mellőzése
 • lázas betegekkel való kontaktus kerülése; lázas megbetegedés esetén telefonon jelentkezés az  orvosnál, a korábbi külföldi utazásokról információadás;
 • élő vagy levágott állatokat forgalmazó piacok elkerülése olyan területen, ahol az új koronavírus már megjelent; nyers vagy nem megfelelően hőkezelt állati eredetű élelmiszer fogyasztásának kerülése.
 • fertőzött személlyel volt szoros kapcsolata, akkor kérjük telefonon értesítse háziorvosát!

A magyar kormány tájékoztató kampányban( www.koronavirus.gov.hu ) hívja fel a figyelmet arra, hogy néhány egyszerű szabály betartásával jelentősen csökkenthető a koronavírus-fertőzés veszélye. Videó: https://www.facebook.com/koronavirus.gov.hu/videos/1965737449976336 Ezeken kívül a Nemzeti Népegészségügyi Központ oldalán is folyamatosan tájékozódhatunk arról, milyen tünetekre érdemes figyelni, mit érdemes kerülni, hogyan és hol terjed a vírus.

Az irodaház jellegéből adódóan komoly mértékű napi ügyfélforgalmat bonyolít. A KAMARAHÁZ az eddigi rutinszerű, nappali  takarítási, fertőtlenítési eljárásokat és munkafolyamatokat fokozott szintre emeltette. A vizesblokkokban kézfertőtlenítő szappannal töltöttük fel a szappanadagolókat és a higiénés szabályok betartására felhívó plakátokat helyezünk ki, továbbá folyamatosan biztosítjuk az eldobható papírtörölközőt. A takarítószolgálat nagyobb figyelmet fordít a mosdók, kézmosók, kilincsek és az egyéb gyakori érintési felületek fertőtlenítésére.

Ugyanakkor tisztelettel elvárjuk a KAMARAHÁZ bérlőitől, hogy  vállalkozásuk területén saját hatáskörben is tegyenek meg mindent  munkatársaik és ügyfeleik , bérlőtársaik egészségének megőrzése érdekében, irodáikban gondoskodjanak a megfelelő higiéniai körülményekről, figyeljenek embertársaikra, a közös helyiségek  tisztaságának fenntartására. Legyen eljárásrendjük arra, ha egy munkavállalójuknál a munkahelyen a betegség tünetei jelentkeznek. Ezen információt szíveskedjenek azonnal a KAMARAHÁZ ügyvezetője részére is  átadni további intézkedések megtétele érdekében.

A KAMARAHÁZ folyamatosan figyelemmel kíséri a releváns fejleményeket, és haladéktalanul gondoskodik a szükséges intézkedésekről. Hiszünk  a felelősségteljes magatartásban, ezen egyszerű alapelvek betartásával sikeresen megelőzhető, vagy csökkenthető a fertőzés kockázata.

Eger, 2020. március 12.                                                                      

 Bánfi Sándor s.k.        

 ügyvezető

You may also like...

Popular Articles...

5 Comments

 1. admin says:

  Thank You

 2. admin says:

  Thank you for your evaluation

 3. admin says:

  Thank you for your evaluation

 4. admin says:

  Thanks for the post

 5. admin says:

  Your supportive post will help us. Thank You!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük