Események

Díjmentes energetikai tanácsadás vállalkozások és lakosság részére

A 2023-as év kihívásokkal teli időszak a vállalkozások számára. Az energiaválság sokakat alkalmazkodásra kényszerít; sokan a költségcsökkentésre, mások pedig a hatékonyságnövelésre fókuszálnak.

Egyes felmérések és vélemények szerint sok cég nincs tisztában az energiára fordított költségek nagyságával, így a tudatosság is megkérdőjelezhető ezen a területen. Mindenképpen szükséges felmérni, az energiaköltségek milyen típusú felhasználást fedeznek, mennyi megy fűtésre, világításra, kényelmi funkciókra. A kisebb méretű cégek esetében ez egy excel tábla segítségével is elvégezhető.

Minden területen alkalmazhatók energiatakarékos megoldások. Egyes eszközök szerkezeti átalakítások nélkül is korszerűsíthetők, például  a hagyományos izzók LED fényforrásokra cserélhetők, de akár hőszivattyús megoldásokkal is helyettesíthetjük a  hagyományos fűtési technológiákat.. Akár a vállalkozó is megvizsgálhatja és összehasonlíthatja a műszaki paramétereket – hiszen nem kell ahhoz villanyszerelőnek lenni, hogy tudjuk, a 12 wattos LED fényforrás kevesebb villamos energiát fogyaszt, mint egy 100 wattos wolframszálas izzó –, de érdemes lehet energetikai szakember segítségét kérni, aki teljes megvalósítási tervet kínálhat.

El kell oszlatni a korszerűsítés lassú megtérülésének mítoszát. A világítástechnikai megoldások korszerűsítése akár néhány hónap alatt megtérülhet, de a fűtési rendszerek megtérülése is megvalósulhat alig néhány fűtési szezon alatt. A megnövekedett energiaárak jelentősen lerövidítették a megtérülés idejét, így egyre kevesebb érv marad az energiapazarló gyakorlatok fenntartása mellett.

Ráadásul, az energetikai korszerűsítések utat nyitnak a további fejlesztések számára. Napjainkban kifejezetten fontos az energiatudatosság javítása, hiszen az elérhető megtakarítás mértéke rendkívül jelentős. Ennek ellenére nem kérdőjelezhetők meg a korlátai sem; kedvezőtlen gazdasági környezetben nem feltétlenül elég a költségek csökkentése, mindenképpen szükséges a hatékonyság növelése is. Új szemlélettel, a berögződött gyakorlatok felülvizsgálatával azonban könnyebben vehetjük az akadályokat.

Szeretné csökkenteni az energiafogyasztását, de nem tudja, hogyan? Megoldásokat keres a biztonságos energiaellátásra? A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az MVM csoport szakértelmével díjmentes energetikai tanácsadást kínál a lakosság és vállalkozások részére Heves megyében. 

A szakértő megvizsgálja az épület adottságait, a falakat, ablakait, a tetőt, fűtési rendszerét, háztartási gépeit, és javaslatot tesz korszerű, energiatakarékos megoldásokra. 

  •  Energetikai felülvizsgálat: előre egyeztetett időpontban, a HKIK által megbízott szakértő (energetikus, építész-, gépész-, villamosmérnök szükség szerint) keresik fel a telephelyet
  •     Megtakarítási potenciálok feltárása
  •     Számlaelemzés, energiabeszerzéssel kapcsolatos tanácsadás
  •     Energetikai fejlesztési javaslatok megfogalmazása (a személyes bejárást követően, írásban) 
  •     Forráslehetőségek feltérképezése, energiahatékonysági kötelezettségi rendszer (EKR) tanácsadás
  •     A szolgáltatás egyéni vállalkozók és társas vállalkozások részére is elérhető (irodaház, szerviz, üzlethelyiség, kereskedelmi egység, termelőüzem stb.)
  •     A szolgáltatás lakosság részére is elérhető Heves megyében (családi ház, lakás, nyaraló, garázs stb.)

A tanácsadást korlátozott számban, az igények beérkezési sorrendjében, változó határidővel tudjuk teljesíteni.

Vegye igénybe díjmentes energetikai tanácsadásunkat! Spóroljon energiát és pénzt!

Jelentkezés, további információ:Becskei Márk- Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Tel: 36/429-614, 121-es mellék, Mobil: 20/517-9290, E-mail: mark.becskei@hkik.hu

képek és lead kép: shutterstock

You may also like...

Popular Articles...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük